Asso Kommer tahab astuda Koit Pikaroga samasse parteisse

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asso Kommer.
Asso Kommer. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Endine kurikuulus jäägrikompanii juht Asso Kommer andis avalduse astuda Keskerakonda, kuhu kuulub ka Koit Pikaro ehk mees, kellele ta Pullapää kriisi ajal mitu kuuli jalga tulistas, teatas Eesti Raadio.

Kommer esitas avalduse koos kahe ülejäänud valimisliidu Pärnu Linnakodanike Ühendus kaudu Pärnu linnavolikokku pääsenud inimesega.

Lisaks Kommerile esitasid avalduse Garri Suuk ja Jaanus Ots, kellest viimane ka sammu põhjendas.

«Kolmest häälest jääb väheks, et midagi linnakodanike valimislubadustest täita.»

Tema sõnul tegid ka teised erakonnad pakkumisi, kuid Keskerakonna mõtted olid koostööks parimad.

«Kuna meie maailmavaade, vasakpoolne käsitlus asjadest ja valimislubadused kattusid väga paljus, siis sealt see mõte tekkis.»

Otsa sõnul kutsus neid enda ridadesse ka Isamaaliit, kuid kuna erakonna tulevik on Res Publicaga liitumise plaanide tõttu ebamäärane, jäi samm astumata.

Kolme mehe otsus ärritas sotsiaaldemokraadist riigikoguliiget Mark Soosaart, kes oli valimisliidu Pärnu Linnakodanike Ühendus üks liidreid.

Eriti häiris teda Garri Suugi käitumine. Suuk on nimelt linnavolikogu asendusliige, kes pääses sinna tänu sellele, et Soosaar loobus volikogu kohast riigikogu kasuks.

Soosaare sõnul oleks olnud kena, kui Suuk oma plaanist ka temale oleks rääkinud.

Pärnu linnavolikogus on toimunud viimaste päevade jooksul mitmed muudatused.

Esmaspäeval viskas Keskerakond oma ridadest välja Eino-Jüri Laarmanni, kes kritiseeris avalikult munitsipaalpolitsei tegevust.

Seepeale kahanes keskfraktsiooni liikmete arv kaheksale, kuid paisus nüüd üheteistkümnele.

Kolme mehe sammu järel kuulub Pärnu linnavolikogu opositsiooni vaid 7 reformierakondlast, 2 sotsiaaldemokraati ja Laarmann. Volikokku kuulub kokku 33 liiget.

1993. aasta hilissügisel astus kriminaaluurimise all olev Kommer Tallinnas Pärnu maanteel tulevahetusse politseiga ja lasi tollal politseis töötanud Pikarole mitu kuuli jalga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles