Savisaar avab Brüsselis nukkudest koosneva kuuemeetrise Balti keti

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteatri poolt valmistatud kuue meetri pikkune miniatuurne Balti kett.
Nukuteatri poolt valmistatud kuue meetri pikkune miniatuurne Balti kett. Foto: Raepress

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avab täna Brüsselis Nukuteatri poolt valmistatud kuuemeetrise nukkudest Balti keti, mille järel moodustatakse Baltimaade pealinnade eestvedamisel ligi 1000 inimesest Euroopa kett.

Mõlemad ürituse on pühendatud Balti keti 20. aastapäevale. Nukkudest koosnev Balti kett kujutab endast vähendatud kujul 1989. aastal kolme Balti riiki läbinud üle 600 kilomeetri pikkust inimketti, kus sarnaselt pärisketile on kujutatud inimesi loosungite, rahvuslippude ja rahvariietega, teatas Raepress.

Miniatuursetest Tallinna vanalinna tornidest algav kett möödub Riia Vabadussambast ning ulatub Vilniuse Ülikooli maketini. Balti kett jääb Brüsselis oleva Mini-Euroopa teemapargi püsiekspositsiooni.

Pärast miniketi avamist moodustatakse Euroopa pargis ligi tuhandest inimesest koosnev kuni 1,2 kilomeetri pikkune, rohkete Balti- ja teiste maade rahvuslippudega dekoreeritud Euroopa kett. Üheskoos, käest-kinni seistes, lauldakse mitteametlikku Balti hümni «Ärgake Baltimaad/Atmostas Baltija/Bunda jau Baltija!».

Mini-Euroopa kõrval asuva Atomiumi tipus lehvivad täna esmakordselt kolme Balti riigi lipud. Mini-Euroopas esinevad Euroopa eestlaste ja lätlaste koorid ning selleks sündmuseks ka läti ja leedu muusikuid kaasanud Eesti folk-ansambel Ro:toro.

Euroopa ketis osalejatele jagatakse välja 600 Eesti, Läti ja Leedu rahvuslippu. Sündmust jäädvustatakse nii helikopterilt kui Atomiumist.

Pargi külalistele pakutakse täna Balti jooke, kooke ja maiustusi ning lastele on avatud töötuba paberist Balti Kettide meisterdamiseks.

Ürituse korraldavad Balti pealinnad Tallinn, Riia ja Vilnius, koostöös Mini-Euroopa teemapargiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles