Ekspertiis viitab politseikomissari ametiauto süütamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev politseiauto pole juhtumiga seotud..
Pildil olev politseiauto pole juhtumiga seotud.. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu kevadel Rakveres tulekahjus hävinud kohaliku politseikomissari ametiauto pandi tõenäoliselt põlema, tuvastas tulekahju ekspertiis.


Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luugi sõnul tuvastas ekspert süttimise põhjusena lahtise tuleallika. «Seega ei saa välistada seda, et tegemist oli süütamisega,» ütles Luuk BNSile.

Ta lisas, et kahtlustatavaid seni pole politseil õnnestunud tuvastada, kuid uurimine jätkub.

Vinni asulas Tiigi tänavale pargitud politsei eravärvides Škoda Octavia süttis 9. aprillil kella 1.40 ajal ning põles maatasa. Päästeteenistuse teatel kustutati tulekahju kell 2.20.

Ida prefektuuri toonane juht Aivar Otsalt ütles vahetult pärast õnnetust, et juhtunu üks versioon on politseivastane rünne. «Kui selgub, et asi oli nii, pole see mitte ainult rünne politsei, vaid ka riigi vastu,» ütles hiljem ametist tagandatud Otsalt kevadel.

Politseiauto põlengu põhjuste väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb asja rikkumist või hävitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles