Metallica kontserti nautis 78 000 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Eile toimunud rockbändi Metallica kontserdi külastajate arv Tallinna Lauluväljakul ulatus 78 000 inimeseni, millega purustati kõik eelnevate kontsertide rekordid.

Metallica saabus Tallinna eile mõned tunnid enne kontserti ja lahkus kohe peale kontserdi lõppu politseieskordi saatel otse lennujaama, et lennata edasi Austriasse.

Ebatraditsiooniliselt andis Metallica ka väikese pressikonverentsi. Teine traditsioon aga jätkus: “Käisime enne kontserti trummar Lars Ulrichiga Pirita promenaadil pooletunnisel tervisejooksul, nagu ka aastal 1999,” jutustab taaskohtumisest kontserdi peaprodutsent Peeter Rebane. “See kontsert ületas meie kõik ootused. Usun, et unustamatu elamuse said mõlemad – nii publik kui bänd.”

Enne lavale astumist tervitasid bändi Eesti Vabariigi peaminister Andrus Ansip ja Tallinna linnapea Jüri Ratas. Kontserti oli kuulama tulnud ka Gruusia kaitseminister.

Rockiõhtut alustas Pedigree, peale seda tutvustas oma uue albumi kava Tanel Padar & The Sun, seejärel esines Walesi bänd Bullet For My Valentine.

Metallica andis pea kahe ja poole tunnise võimsa kontserdi, esitades kaasalaulvale publikule läbilõike oma parimatest paladest läbi aegade. Kontserdi lõppakordi andis pürotehnika ja eriti tavatuks üllatuseks kujunes ühislaul “So What” selleks lavale kutsutud Pedigree ja Tanel Padar & The Sun’iga.

Metallica esitas Tallinna 13. juuni kontserdil järgmised lood: Creeping Death, Fuel, Wherever I May Roam, For Whom The Bell Tolls, Fade To Black, Battery, Master Of Puppets, The Thing That Should Not Be, Welcome Home (Sanitarium), Disposable Heroes, Leper Messiah, Orion, Damage Inc., Sad But True, Nothing Else Matters, One, Enter Sandman, So What, Seek & Destroy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles