USA saatkond: Eesti sõdurid langesid rahu nimel

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Elmo Riig / Sakala

Ameerika Ühendriikide saatkond Tallinnas avaldas täna kaastunnest Afganistanis langenud Eesti sõdurite perekondadele ja Eesti elanikele ning rõhutas, et kaitseväelased hukkusid luues Afganistanis rahu.

«Ameerika ja Eesti sõdurid töötavad NATO missioonil Afganistanis koos, et tuua sellesse riiki stabiilsust ja treenida afgaane, et nood oleksid võimelised ise võtma vastutust oma turvalisuse üle,» märkis saatkond oma pressiteates.

Saatkonna hinnangul on Afganistani missioon NATO kõrgeim prioriteet, sest seal treeninud terroristid on korda saatnud rünnakuid üle kogu maailma. Saatkond tõdes, et eilsed traagilised sündmused demonstreerivad sealse missiooni ohtlikust ja keerukust.

«Veebel Salmus ja seersant Kang langesid, kui püüdsid luua selliseid tingimusi, et teised saaksid elada rahus - see on ideaal, mille nimel on oma elusid ohverdanud lugematu hulk ameeriklasi ja eestlasi,» märkis saatkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles