Viljandi kodutud loomad said veebikaamerad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed saavad interneti vahendusel näha, mis oludes kodutud loomad elama peavad.
Inimesed saavad interneti vahendusel näha, mis oludes kodutud loomad elama peavad. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Varjupaikade MTÜ Viljandi kodutud loomad said endale Digisilm Pro OÜ abiga veebikaamerad, mille kaudu saavad kõik inimesed kodu kaotanud loomade tegemisi jälgida.


«Veebikaamerate eesmärk on loomadest hoolivatele inimestele edasi anda sõnum, et varjupaiga olukord ei ole kiita ja nendele õnnetutele loomakestele paremate tingimuste tagamiseks on igasugune abi teretulnud,» rääkis Digisilm Pro OÜ juhatuse liige Mario Puhk.

Puhki sõnul on olukord Viljandi kodutute loomade varjupaigas täiesti jahmatamapanev. Olmetingimused nii personali kui ka loomade jaoks on ikka väga kehvad ja eelarve kitsikus paistab silma ükskõik, kuhu vaatad.

«Kuna varasemast on meil kogemus, et loomakaamerad on inimestele huvitavad jälgida, siis tekkiski mõte koostöös algatada heategevuskampaania, mis aitaks sealseid olusid vähekenegi nüüdisaegsemaks muuta. Pühendumust ei saa mõõta rahas ja seetõttu olime valmis oma tehnika ja teadmistega heategevuskampaanias kaasa lööma tasuta,» sõnas Puhk.

Viljandi varjupaik kutsub kõiki häid inimesi ulatama oma abikätt, et rahastada loomade olmetingimuste parandamist, vaktsineerimist, kiibistamist ja steriliseerimist.

Loomade tegemisi jälgida ja abisummasid edastada on võimalik videoteenust pakkuva firma kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles