Õpetajad soovitavad bioloogia uue õppekava edasi lükata

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusõpetuse uus õppekava pedagoogidele meeldib, sest annab elus vajaminevaid teadmisi.
Loodusõpetuse uus õppekava pedagoogidele meeldib, sest annab elus vajaminevaid teadmisi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Bioloogiaõpetajad peavad järgmisel õppeaastal rakenduvat uut loodusainete õppekava heaks, kuid soovitavad selle edasi lükata, sest koolid ei jõua vajalikke ettevalmistusi teha.

«Me teame, kui palju on vaja uusi õppematerjale, et kirjapandud õppekava jõuaks reaalselt kooli,» vahendab ERR uudised bioloogiaõpetajate ühenduse presidendi Asta Tuusti intervjuud raadiouudistele.

Ta lisas, et kui õpikud valmis jõuavadki, ei pruugi koolid praeguses majanduslikus olukorras jõuda neid osta.

Õpetajad on teinud haridusministeeriumile ettepaneku õppekava rakendamine vähemalt aasta võrra edasi lükata, kuid nõusolekut pole saadud.

Ministeeriumi õppekavatalituse peaekspert Imbi Henno ütles, et 2010. aastal õppekava rakendumine alles algab, rakendudes esialgu ainult kooliastme esimeses klassis, järgmisel aastal teises jne.

«Loomulikult on õpetajate mure põhjendatud, sest õppevahendeid ja ümberõpet on vaja, aga kuna muutus toimub aastate lõikes, siis see leevendab,» ütles Henno.


Uue õppekavaga on Tuuts rahul, kuna see peaks parandama õpilaste oskust õpitavat tegelikus elus rakendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles