Riigieksamite erialade pingereast leiab üllatusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füüsikatehted klassitahvlil
Füüsikatehted klassitahvlil Foto: Elmo Riig / Sakala

Kevadiste riigieksamite põhjal tehtud koolide pingereas torkavad silma mitmed vene õppekeelega ja piirkondlikud väikekoolid, kes on erialati mõneti üllatavalt tugevaid tulemusi saavutanud. Teisalt on ka mitmed eliitkoolid saavutanud häid tulemusi väljaspool oma põhisuunda.

Erialade kaupa pingeridu analüüsides paistavad linnade nn eliitkoolide kõrval silma ka mitmed väiksemad koolid. Näiteks füüsika riigieksami tulemuste osas on teisel kohal Antsla gümnaasium, geograafiaeksami tulemustega on vabariigi neljandale kohale tõusnud Kunda ühisgümnaasium ja üheksandal troonib Vinni-Pajusti gümnaasium.

Bioloogia riigieksami tulemuste põhjal on esikümne sees Märjamaa ning Kohtla-Järve Järve vene gümnaasium, keemiaeksami tulemuste poolest paistavad silma ka Tõrva ja Vändra gümnaasiumid, ühiskonnaõpetuse eksamil on vabariigi kolmanda tulemuse saanud Koeru keskkooli lõpetajad, kes hästi esinenud ka ajalooeksamil.

Ka mitmed vene õppekeelega koolid on suutnud mitmete eliitkoolidega samavääriliselt esineda. Näiteks on geograafiatulemustega esikümnesse jõudnud Tallinna Õismäe vene lütseum, Narva humanitaargümnaasiumi lõpetajad on tugevad olnud nii bioloogia- kui keemiaeksamil ja jõudnud teiste vabariigi koolidega võrreldes vastavalt viiendale ja teisele kohale.

Ka mitmed süvaõppega koolid on mõneti üllatavates ainetes häid tulemusi saanud. Esialgu ehk ei ootakski näites matemaatika, bioloogia või geograafia eksamitulemuste esikolmikust leida Tallinna prantsuse lütseumi, kuid ometi sealt ta leiab. Tallinna reaalkool jälle on saanud vabariigi esikümnesse inglise keele, ajaloo ja eesti keele riigieksamite tulemustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles