Tugevaimad täiskasvanutest koolilõpetajad on vangid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla
Tartu vangla Foto: Aldo Luud / SL Õhtuleht

Riigieksamite tulemuste põhjal koostatavas Eesti koolide pingereas saavutas tänavu täiskasvanute gümnaasiumidest kõrgeima koha Tartu täiskasvanute gümnaasiumi vangla osakond.

94. koha saavutasid Tartu vanglas kooli lõpetanud eesti keele ja ühiskonnaõpetuse riigieksamite tulemuste põhjal, saades kooli keskmiseks 62,5 punkti, mis on Eesti kõikide koolide kõva kesktase.

Tartu täiskasvanute gümnaasiumi direktor Juta Nugin ütles, et need Tartu vangla kinnipeetavad, kes täiskasvanute gümnaasiumis õpivad, on väga motiveeritud. «Õpivad need, kel on oma tulevikuks midagi valmis mõeldud. Nad on ise öelnud, et see on ainuke mõtestatud tegevus,» märkis Nugin.

Vangla osakonnast järgmise tulemuse on saanud Tartu täiskasvanute gümnaasiumi põhiõppijad, kelle riigieksamite keskmine on 60,82 punkti ja koht üldtabelis 114. Ka möödunud aastal olid Tartu täiskasvanud õppurid teistest vabariigi eakaaslastest tublimad.

Eestis on kokku 14 täiskasvanute gümnaasiumi, neist kolm õpetavad ka vanglates kinnipeetavaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles