Siseministeerium: järjepidev töö on muutnud inimeste hoiakuid liikluses

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus/Lennart Rikk

Siseministeeriumi hinnangul peituvad liiklusõnnetuste jätkuva vähenemise põhjused väiksemas liiklustiheduses ning riigi järelvalve ja ennetustöö tõhustamises.

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsleri Erkki Koorti sõnul on alates 2007. aastast panustatud üha rohkem liiklusjärelevalvesse ja ennetustöösse.

«Lisaks oleme tõsiste liiklusrikkumiste, sealhulgas joobes juhtide puhul rakendanud ranget karistuspoliitikat, taotledes enamikel juhtudel karistuseks aresti,» selgitas Koort tänavuse liiklusõnnetuste vähenemise võimalikke tagamaid.

Liikluskindlustuse Fondi täna avaldatud ülevaatest selgub, et esimese kuue kuu jooksul registreeriti sel aastal 12 906 ehk keskmiselt 71 õnnetust päevas. See on eelmise aastaga võrreldes 27,4 protsendi võrra vähem.

Raskete inimvigastustega liiklusõnnetuste hulk kahanes aga veelgi rohkem, 34 protsendi võrra.

Siseministeeriumi asekantsleri sõnul on järjepidev töö liikluskultuuri parandamiseks aidanud kaasa inimeste hoiakute muutumisele.

«Selle tulemusel on liiklus muutunud ohutumaks ning liiklejad on üksteise suhtes tähelepanelikumad ja arvestavamad.  Väga oluline roll on siin ka meediafoonil, mida on kujundanud ajakirjanike ja ühiskonna tundlik suhtumine ning kindlasti ka vastavad kampaaniad ja erinevad arvamuslood,» tõdes Koort.

Samas lisas ta, et viimasel poolaastal on vähenenud ka liiklustihedus, mis mängib samuti tugevat rolli avariide arvu vähenemises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles