Taas rikuti mälestis värvimisega ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muinsuskaitseamet avastas, et Saaremaal on tundmatu isik värvinud üle 18. sajandi lõpust pärit Pöide kalmistu Aderkaski kabeli vappepitaafi, rikkudes sellega oluliselt kultuurimälestist.

«Vapp oli värvitud kollase, sinise, rohelise ja musta värviga. Ilmselt soovis keegi teha head ja arvas, et muudab vapi värvimisega ilusamaks, kuid tegelikult rikkus kultuurimälestise,» selgitas muinsuskaitseameti järelevalveosakonna juhataja Riin Alatalu.

Politsei algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kultuurimälestise rikkumist ettevaatamatusest ning näeb ette kuni aastase vanglakaristuse.

Samasugune juhtum leidis aset mullu oktoobris, kui Vigala kiriku õpetaja ja koguduse nõukogu liige värvisid üle 17. sajandist pärineva barokkaltari ja -kantsli.

Politsei algatas hiljem juhtunu uurimiseks kriminaalasja ning värvijad tunnistati kriminaalkuriteos kahtlustatavaks. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles