Saarlannad tegid kodusaarele jalgsi tiiru peale

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa kaart.
Saaremaa kaart. Foto: Margus Taal / Maaleht

12 aasta jooksul kulus Kristi Kullil, Andra Jõgil ja Gerda Veversil kokku 36 päeva, et mööda Saaremaa rannajoont umbkaudu 600 kilomeetrit läbides oma kodusaarele tiir peale teha.


Kolmepäevaseid matku alustati kuuekesi, kuid aastatega on nii mõnigi asi muutunud ning teekond käidi lõpuni kolmekesi, kirjutab Oma Saar. Olgugi et aastate jooksul on elu sõbrannad üksteisest kaugele viinud, saadi ikkagi igal aastal kolmeks päevaks Saaremaal kokku. «Matk oli meile püha,» kinnitab Kristi Kull, kes ühel aastal elas hoopis Ateenas ning võttis igal suvel ette reisi koju, et püha üritust jätkata.

Eesmärgiks oli võetud liikuda mööda rannajoont ja sellest peeti ka kinni nii palju kui võimalik. «Kuressaare lennujaama alalt me läbi ei saanud, millest on kahju,» muigab Andra Jõgi.

Küll aga kõnniti vahel näiteks mõne pisema lahesopi läbimiseks otse läbi mere., juhul kui rannajoon maitsi rännakut ei võimaldanud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles