Lukas lubab õpetajatöös bürokraatiat vähendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajatel tuleb praegu lisaks õpetamisele tegeleda väga palju ka paberitööga.
Õpetajatel tuleb praegu lisaks õpetamisele tegeleda väga palju ka paberitööga. Foto: Caro / Scanpix

Haridusminister Tõnis Lukas ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et soovib algaval õppeaastal suurendada koolides turvalisust ning teisalt vähendada õpetajate liigset bürokraatiat.

Lukas ütles, et peagi algaval õppeaastal on tavateemade kõrval haridusministeeriumil kaks uut ja suuremat teemat. Esimene neist on kooli turvalisus - selles vallas tehakse koostööd politseiga.

Teine oluline teema on ülemäärane bürokraatia. Lukas ütles, et praegu peavad pedagoogid õpetamise asemel liiga palju erinevaid aruandeid, pabereid ja muid raporteid täitma. Lukase hinnangul võiks bürokraatia jääda juhtkonna tasemele, et õpetajad saaksid oma tööd teha.

Algaval õppeaastal on ministri sõnul rõõmustav see, et täitmata õpetajakohti on vähem kui varem. Ta avaldas arvamust, et majanduse olukord võib olla täiendav argument, kuid lisaks on õpetajaamet stabiilne ja ameti maine on aastatega ühiskonnas tõusnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles