Skype murdis arvutist välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Seni vaid arvutist kõnesid teha võimaldanud Skype pakub nüüd kaasaskantavaid telefone, milega saab kõneleda igal pool, kus on avalik WiFi võrk.

Telefon on mõõtmetelt sarnane tavalise GSM mobiiltelefoniga, kuna aga WiFi võrgus töötamine kulutab rohkem energiat, siis võib mõnel mudelil aku võrreldes GSM-telefonidega vähem vastu pidada.

«Peaaegu kõike, mida Skype teeb arvutis, saab ka selle telefoniga teha – on näha, kes on samal ajal võrgus, kasutada kõneposti, teha kõnesid nii tava- kui mobiiltelefonidele,» selgitas Skype’i turundusjuht Baltimaades Andrus Purde.

Suve lõpus müügile saabuvad aparaadid maksavad umbes 3000 krooni ja osta saab neid Skype’i veebipoe kaudu.

Purde peab oluliseks, et see ei ole ainult Skype’i kasutajate omavahelisteks kõnedeks mõeldud telefon, vaid see võimaldab helistada ka kõigile maailma laua- ja mobiiltelefonidele. Ta peab uue aparaadi kõige suuremaks eeliseks seda, et teistele Skype’i kasutajatele helistamine on tasuta, paljud rahvusvahelised kõned maksavad aga ainult kohaliku kõne hinna.

«Tavaliste mobiiltelefonidega konkureerib see kaudselt, pigem loob uue turu,» kinnitas Purde. Ta lisas, et toote nõrgim koht on, et seda saab kasutada ainult WiFi võrkudes. Viimaseid aga paraku igal pool veel ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles