Galojani ootab varsti ees kohtutee

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan
Anna-Maria Galojan Foto: Olga Makina

MTÜ Eesti Euroopa Liikumise endise juhi Anna-Maria Galojani süüasi peaks prokuröri kinnitusel üsna varsti kohtusse jõudma.

Prokuröri Kristel Siitam-Nyiri sõnul loodab ta, et tööandja raha omastamises kahtlustatava Anna-Maria Galojani süüasi jõuab sügise alguses kohtusse. «Loodame, et lähinädalate jooksul saab kaitsja toimiku koopia ja siis sõltub juba temast, kui kaua ta sellega tutvub,» selgitas prokurör Postimees.ee'le. Siitam-Nyiri lisas, et toimik on üsna mahukas ja nõuab tutvumisaega.

Kas süüasi lahendatakse kokkuleppemenetluse korras, pole täna veel teada. «Mis menetluses see kohtusse läheb, ei ole veel otsustatud. See selgub pärast seda, kui kaitsja on toimikuga tutvunud,» selgitas prokurör.

Kui suure summa kadumises Galojani kahtlustatakse, ei tahtnud prokurör öelda. Tema sõnul võib rääkida suurusjärgust 800 000 krooni.

Eelmise aasta veebruaris toimunud erakorralisel üldkoosolekul kinnitasid Eesti Euroopa Liikumise (EEL) liikmed nõude suuruses 817 623,74 krooni organisatsiooni endise juhataja Anna-Maria Galojani vastu. Väidetavalt ulatunud noorpoliitiku tekitatud kahju koguni üle 900 000 krooni, kuid nõue tuli väiksem seepärast, et osa summast, ligi 125 000 krooni oli neiu 2007. aasta sügisel juba tagasi maksnud.

Liikumise väitel on nõude alus Galojani tehtud mittesihtotstarbelised kulud 2007. aasta 18. juunist kuni 27. septembrini.

Liikumise nõude põhiosa 575 489 krooni moodustavad Galojani pangaülekanded firmadele, mis tegelevad rõivaste müügi, iluteenuste osutamise, suhte- ja reisikorraldusega.

Teiste seas kannavad juhatuse teatel Galojani allkirja mitmed arved juveelipoodidest, rõivastega kauplevatest internetipoodidest jms.

Galojani süüasja hakkab arutama Harju maakohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles