Homoparaad sai pommiähvarduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Eesti esimeselt homoparaadilt.
Hetk Eesti esimeselt homoparaadilt. Foto: Liis Treimann

Tallinna vanalinnas Sauna tänavalt alustavale homoparaadile tehti laupäeval pommiähvardus, mistõttu paraadi algus viibis.

Põhja prefektuuri pressiesindaja ütles BNS-ile, et kell 14.05 teatas opertiivnumbrile 110 helistanud mees, et kell 14.30 lõhkevad Sauna tänaval pommid.

Sauna tänavale kogunenud paraadiks valmistujad saatis politsei pommikahtluse kontrollimiseks ohutusse kaugusse, kuid pommi ei leitud.

Homoparaadi pressiesindaja Lisette Kampus ütles BNS-ile, et kuna politsei sulges ühe poole Sauna tänavast ning päästeametnikud kontrollisid ähvarduse tõelevastavust, siis viibis ka paraadi algus umbes 15 minutit.

Kampuse väitel on rongkäigule kogunenud hinnanguliselt kuni 500 inimest.

Mittetulundusühing KITA registreeris juuli keskel Tallinna linnakantseleis paraadi Tallinna vanalinnas. Seksuaalvähemuste rongkäigu eesmärk on korraldajate sõnul teavitada ühiskonda seksuaalvähemustest.

Tallinnas kolmandat korda toimuv homoparaad algud oli kavandatud laupäeval kell 15-ks Sauna tänaval ning peaks lõppema kell 16.30 samas kohas.

Kaks esimest homoparaadi on Tallinnas möödunud suuremate vahejuhtumiteta. Eelmisel aastal hoidis politsei ära paraadist osavõtnute ja skinhead'ide kokkupõrke, samuti said kolm Tallinnas asuvat homobaari enne paraadi algust pommiähvarduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles