Ansip teeb valitsusele ettepaneku jätta Kallas eurovolinikuks

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Peeter Langovits

Tänasel valitsuse kabinetiistungil teeb Andrus Ansip ettepaneku esitada Euroopa Komisjoni liikme kandidaadiks uueks ametiajaks Siim Kallase ja Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiks uueks ametiajaks Kersti Kaljulaidi.

Eesti praegused esindajad Siim Kallas ja Kersti Kaljulaid võiksid oma tööd jätkata, kuna nad on saanud suurepäraselt oma tööga hakkama ja Eesti huvides on nende jätkamine, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Teisi kandidaate esitatud pole.

Kabinetiistung algas kell 11.30 ning lõpes enne 12, kuid jätkub uuesti kell 16. Istungi kavas on kuus päevakorrapunkti.

Meedias on terve suve liikunud spekulatsioonid, et Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Mart Laar on samuti himustamas eurovoliniku kohta, kuid ise pole ta seda kinnitanud.

IRLi peasekretär Margus Tsahkna ütles täna enne kell 16 alanud valitsuskabineti istungit Postimees.ee`le, et eurovoliniku koha üle otsustamine tuli IRLi jaoks ootamatult. «Meil ei ole siin oma seisukohta, me pole seda veel arutanud,» sõnas ta.

Tsahkna sõnul pole ka eurovoliniku kandidaadi otsustamisega kiiret. «Esiteks ei ole täna veel nimetatud Euroopa Komisjoni presidenti ning teiseks pole selge ka see, et millise lepingu järgi Euroopat valitsema hakatakse,» märkis ta.

Tsahkna hinnangul pole täielikult kindel ka see, et kas Eestil järgmisel aastal üldse volinikukoht olemas on.

«Olukorras, kus täna avaldati majandusprognoos, tuleb ikkagi tegeleda Eesti asjadega, Eesti töökohtadega, mitte jagada poliitilisi ametikohti Brüsselis,» lausus Tsahkna. «Täna tuleb valitsuskabinetis arutada seda, kuidas viia riigieelarve tasakaalu.»

Tsahkna sõnul tahaks IRL enda sees eurovoliniku koha üle arutada. «Oleks Reformierakonna poolt viisakas kui ta laseks oma partneril ka sel teemal aru pidada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles