Riigikaitsekomisjon tutvus Eesti välismissioonide hetkeseisuga

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-8 sõdurid.
Estcoy-8 sõdurid. Foto: Kaitseväe peastaap

Riigikaitsekomisjon tegi täna sissekande kaitseväelaste mälestuseks ja pidas erakorralise istungi kaitseväe peastaabis.

Kaitseministeeriumis mälestati Afganistanis langenud kaitseväelasi veebel Eerik Salmust ja seersant Raivis Kangi  ning tehti sissekanded ministeeriumis avatud kaastundeavalduste raamatutesse.

Kaitseväe peastaabis toimunud kohtumisel anti komisjonile ülevaade Eesti kaitseväe välismissioonide hetkeseisust.

«Riigikaitsekomisjon hoiab end regulaarselt kursis meie kaitseväelaste teenistusega operatsioonipiirkondades, mis omakorda annab aluse tulevaste otsuste kujundamiseks. Igal aastal tuleb riigikogus langetada otsused, kus ja millises mahus Eesti kaitsevägi rahvusvahelistes operatsioonides osaleb. Vaid väga selged motiivid ja julgeolekupoliitilised põhjendused saavad olla aluseks meie kaitseväelaste saatmiseks välismissioonidele,» ütles riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma.

«Samas peame, vaatamata valusatele tagasilöökidele, jääma rahvusvahelises sõjalises koostöös kindlateks ja usaldusväärseteks partneriteks, nagu ootame seda ka Eesti iseseisvuse ja sõltumatuse kindlustamist toetavatelt partnerriikidelt ja NATO-lt,» lisas ta.

Raidma sõnul jagab riigikogu tõsist vastutust, andes mandaadi kaitseväele osalemiseks erinevates maailma kriisikolletes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles