Alice Järvet loobus politseitööle ennistamise soovist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice Järvet.
Alice Järvet. Foto: Mati Hiis/ SL Õhtuleht

Politseiandmete lekitamise kahtluse tõttu kevadel ametist vabastatud Põhja prefektuuri analüüsi- ja planeerimisbüroo komissar Alice Järvet loobus Tallinna halduskohtus nõudest end ametisse ennistada, kuid soovib jätkuvalt talle töölt sunnitult puudutud aja eest kuue kuu ulatuses ametipalga väljamõistmist.

«Loomulikult on mul kahju, et aastatepikkune südame ja hingega tehtud töö katkes, kuid on aeg vastu võtta uued väljakutsed,» ütles Alice Järvet ERR uudistele.

Järvet tahab õigluse jaluleseadmiseks enda alusetu vallandamise tühistamist ning nõuab prefektuurilt talle 84 000 krooni väljamõistmist.

Neljapäevasel kohtuistungil märkis Põhja prefektuuri jurist Tiina Vellet, et Järveti distsiplinaarsüütegu käsitleb politseiinfosüsteemi laialdast mitte sihipärast kasutamist, mille käigus ta saatis infosüsteemis leiduvaid delikaatseid andmeid ka kolmandatele isikutele.

Kuna prefektuuri juhtkond peab seda räigeks rikkumiseks, siis vabastatigi Järvet
teenistusest 11. mail teenistuskohustuste süülise mittenõuetekohase täitmise pärast.

Järveti kinnitusel on tema kahtlustamine politseiandmebaasist Kairi saadud andmete lekitamises absurdne, sest päringud on olnud tööalased.  Halduskohus langetab Järveti kaebuses otsuse 16. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles