Lahti lastud rektor kaebas haridusministri kohtusse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kann valiti akadeemia rektoriks 2007. aastal.
Jüri Kann valiti akadeemia rektoriks 2007. aastal. Foto: Liis Treimann

Eesti Mereakadeemia eksrektor Jüri Kann andis täna laimamise ja au ning väärikuse teotamise eest Tallinna halduskohtusse haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase.

Eksrektor süüdistab ministrit selles, et ta oma ametiseisundit kuritarvitades esitas avalikkusele räiget valet, nagu oleks Jüri Kann kasutanud Eesti Mereakadeemia eelarvelisi vahendeid isiklike kulude hüvitamiseks, teatas mereakadeemia professorite kogu ja nõunike kogu liige Anto Raukas.

Raukase kinnitusel on nii vabastamiskäskkirjas kui ka ajakirjanduses lekitatud terviseuuringute arve ja fraki ost on eksrektori poolt täielikult kinni makstud.

Kann hindab ministri vääritu käitumisega tekitatud kahju ja nõuab Lukaselt ametlikku vabandamist ning 100 000 krooni suurust hüvitist. Hüvitise palub Kann üle kanda Muhu põhikoolile merendusõppe edendamiseks ja noorte meremeeste kasvatamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles