Kohus andis välja piimaärimees Haidari vahistamismääruse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohammad Yagub Haidari
Mohammad Yagub Haidari Foto: Ander Ilp

Harju maakohus tegi reedel miljonite kroonide omastamises süüdistatava, kunagi eriliste teenete eest valitsuselt peaaegu Eesti kodakondsuse saanud afgaanist piimaärimehe Mohammad Yagub Haidari kohta Euroopa vahistamismääruse.

Kohtumääruse järgi vahistatakse kunagine ASi Lacto ja ASi Rapla Dairy juht Haidari (47) kohe, kui ta peaks saabuma Euroopa Liidu piiridesse ning toimetatakse seejärel Eestisse kohtu ette, vahendas ERR Uudised.

Kohus määras Haidari süüasja uue istungi 4. detsembrile, ütles Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots.

Juba 2006. aastal kohtusse saadetud kriminaalasja ei ole Haidari puudumisel veel kohus arutada saanud, kuigi tema kohalikud kaassüüdistatavad end kohtu eest ei varja. Väidetavalt on Haidari läinud tagasi oma kodumaale Afganistani ning rikkunud nii talle siin pärast tema vahi alt vabastamist seatud Eestist lahkumise keeldu.

2007. aasta sügisel teatas Haidari advokaadi vahendusel kohtule, et ta sai Afganistanis pommiplahvatuses vigastada.

Seejärel saabus kohtule ühest sealsest haiglast ka faks, milles väideti, et mees viibib alates sama aasta augustist haiglaravil, samas ei ole Eesti kohtuvõimul õnnestunud sellele väitele ametlikku kinnitust saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles