Ekspert: Süüria õhutõrje suudab hävitada kõik lennukid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomahawki rakett.
Tomahawki rakett. Foto: SCANPIX

Süüria õhutõrje on suuteline hävitama praktiliselt kõik riigi õhuruumi rikkuvad vaenlase lennukid ja umbes pooled Tomahawki raketid, ütles täna Vene sõjaväeallikas.

«Süüria õhutõrje on äärmiselt tõhus, see rajati Nõukogude Liidus eksisteerinud õhutõrjesüsteemi eeskujul. Süüria õhutõrje on mitmekihiline ning seotud hävitajate ja taktikaliste õhutõrjerelvade maksimaalse kasutamisega,» ütles kunagi SRÜ kollektiivse õhutõrjesüsteemi komandörina teeninud allikas.

«Süüria õhutõrje on üles ehitatud viisil, et vaenlase lennuk ei saa pärast riigi õhuruumi ja õhutõrjesüsteemi radarite tegevusalasse sisenemist sealt praktiliselt enam väljuda,» ütles allikas, kelle sõnul see tagatakse eeskätt suurtükkide tuletihedusega.

«Tiibrakettide allatulistamiseks kasutatakse õhutõrjesüsteeme Buk. Süürial on need relvad olemas ja need on väga tõhusad,» lisas allikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles