Ukraina laat Maardus tähistab Gogoli 200 aasta juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti on ainuke riik väljaspool Ukrainat, kus peetakse Sorotšintsõ laata. Originaallaata korraldatakse Poltava oblastis Bolšije Sorotšintsõ külas.
Eesti on ainuke riik väljaspool Ukrainat, kus peetakse Sorotšintsõ laata. Originaallaata korraldatakse Poltava oblastis Bolšije Sorotšintsõ külas. Foto: TASS/Scanpix

Maardus on 12.-13. septembril järjekordne Ukraina-teemaline Sorotšintsõ laat. Nagu väidab ürituse eestvedaja Nikolai Švets, on Eesti ainus riik peale Ukraina, kus sellist üritust korraldatakse, kirjutab Andrei Babin ajalehes Postimees.

Tänavune Sorotšintsõ laat, mis toimub alati septembris, on järjekorras juba kaheksas.

«Olen ise Ukrainast pärit ja Eestis on minusuguseid palju,» rääkis korraldaja Nikolai Švets. «Otsustasin, et miks mitte välja mõelda mingi üritus, mis ühendaks kõiki siin elavaid ukrainlasi.»

Švets on Eesti venekeelse kogukonna seas tuntud kui erinevate rahvapidustuste korraldaja, tema eestvedamisel on aastaid korraldatud lauluväljakul vene vastlaid ehk maslenitsat.

Laata korraldatakse Maardu õigeusu kiriku lähedal ja iga kord algab see piduliku rongkäiguga.

Tänavu on laat pühendatud ukraina päritolu kirjaniku Nikolai Gogoli 200 aasta juubelile, kes tegigi omal ajal laada kuulsaks.

Seekordsel laadal Maardus ilmub Gogol ka publiku ette, suurkirjanikku kehastab Vene teatri näitleja Dmitri Kosjakov. Laada kahel laval esinevad ukraina kollektiivid kogu Eestist, samuti löövad kaasa vene seltsid, esitades ukraina kava, kokku näeb publik ligi 300 artisti.

Laada erikülaliseks on ukraina laulja Nikolai Gnatjuk, kes oli 1970.-1980. aastatel üks NSV Liidu kuulsamaid meesartiste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles