Reiljan: kultuuritegelased võiksid jääda oma liistude juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja Rahvaliidu esimees Villu Reiljan.
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja Rahvaliidu esimees Villu Reiljan. Foto: Peeter Langovits

Rahvaliidu esimees Villu Reiljan ütles kommentaariks 80 kultuuritegelase üleskutsele toetada presidendivalimistel Toomas Hendrik Ilvest, et kultuuritegelased võiksid jääda oma liistude juurde.

«Ma olen seda meelt, et nad on päris head kunstnikud ja nende liistude juurde jäämine teeks kõvasti au. Me teame päris palju kunstnikke, kelle hinnangul on Arnold Rüütel väga hea president,» ütles Reiljan täna valitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et kultuuritegelaste kiri väljendas nende arvamust ning arvamuste paljusus peaks olema demokraatlikus ühiskonnas lubatud.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles, et kindlasti on olemas 80 kultuuritegelast ja rohkemgi veel, kes võivad võtta vastupidise positsiooni.

Tema sõnul saavutavad kirja autorid ilmselt seda, et need teadlased, haritlased ja kultuuritegelased, kes toetavad Rüütlit, võtavad oma seisukoha.

Savisaare sõnul peaks kõrgel tasemel tänavapoliitika aeg olema möödas, kuid loomulikult on kõigil õigus arvamust avaldada. Ta märkis, et kellelgi ei ole lõplikku õigust tõele, välja arvatud neil, kes kogunevad 23. septembril Tallinnas Estonia kontserdisaali presidenti valima.

80 Eesti kultuuritegelast ning teadlast kutsusid kolmapäeval avalikus pöördumises valijamehi üles valima presidendiks Toomas Hendrik Ilvest.

Allakirjutanute avalduse kohaselt on presidendivalimiste käigus tekkinud olukord, mis on muutmas Eestit umbseks kolkaks, see omakorda nõrgendab eestlaste eneseusku ja riigi usaldusväärsust.

«23. septembril koguneb 347 meie hulgast Estonia kontserdisaali valima Eesti riigipead. Vaid 347 - ent see on sihiseadmise päev kogu riigile. Me soovime, et sel päeval valitav rada viiks Eesti ähvardavast umbsusest eemale avarama eluvaate poole,» märgivad allakirjutanud.

Teiste seas on pöördumisele alla kirjutanud näitleja Ita Ever, kirjanikud Jaan Kross, Viivi Luik ja Jaan Kaplinski, koorijuht Kuno Areng, dirigent Neeme Järvi, kunstnik Enn Põldroos, helilooja Arvo Pärt ning näitleja ja muusik Jaan Tätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles