Politsei tugevdab kooliaasta alguses liikluskontrolli

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäigurada. Foto on illustreeriv.
Ülekäigurada. Foto on illustreeriv. Foto: EEVA KAUN/POSTIMEES

Alates homsest on Harjumaal paljud politseinikud koos vanavanemate ühingu ja mupo ametnikega erinevate ülekäiguradade juures äratamas liiklejaid suvistest oludest.

Sõidukijuhtide tähelepanu väikeste liiklejate märkamisele suunav aktsioon kestab töönädala lõpuni, vahendas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Põhja prefektuuri korrakaitseosakonna juhi ülemkomissar Kristian Jaani sõnul muutub sügisest puhkuste lõppedes liiklus tihedamaks ning närvilisemaks.

«Olulisim on sõidukijuhtidel märgata just väiksemaid jalakäijaid, kelle kogenematus võib luua nende endi jaoks erinevaid ohtlikke olukordi,» ütles ülemkomissar. «Kindlasti soovitame ka lastevanematel käia koos lapsega peatne koolitee taas läbi ning reaalses olukorras vanad head liiklustõed jälle meelde tuletada.»

Ülemkomissar Jaani sõnul saame kõik koos aidata lastel arvestada ohtudega liikluses andes jalakäijatena õiget eeskuju turvalisest sõidutee ületamisest.

Liiklusaktsioonil arvestatakse hommikuse tipptunni, kooliaasta avaaktuste alguse ja lõpuga. Vabatahtlikud ja ametnikud on erinevatel ülekäiguradadel, mis asuvad eeskätt koolide läheduses ning samuti sebradel, kus on juhtunud enim ohtlikke õnnetusi jalakäijatega.

Lisaks politseinikele Põhja prefektuurist ja politseiametist osalevad aktsioonis ka abipolitseinikud, Vanavanemate ühingu inimesed ning mupo ametnikud. Kokku ollakse lastele ohutut kooliteed tagamas Tallinnas üle 70 ja ülejäänud Harju maakonnas ligi 20 ülekäiguraja läheduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles