Koerapiinamise eest vangi mõistetud mees võttis uue koera

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mädasoo talu peremees Fridel Vilbiks  langetas kaheaastasele segaverelisele koerale Bämbile surmaotsuse ja käskis Aleksander Prantsevil timukatöö ära teha.
Mädasoo talu peremees Fridel Vilbiks langetas kaheaastasele segaverelisele koerale Bämbile surmaotsuse ja käskis Aleksander Prantsevil timukatöö ära teha. Foto: Kanal 2

Loomapidamise eest Eestis esmakordselt reaalse vanglakaristuse saanud mees on võtnud uue koera, kuigi kohtuotsusega keelati tal loomapidamine neljaks aastaks.

Eelmise aasta suvel leidis Harjumaal Anija vallas Mädasoo talus aset jõhker loomapiinamise juhtum, kus taluperemees Fridel Vilbiks käskis oma sulasel Aleksandril koera maha lüüa, vahendas ERR Uudised saadet «Ringvaade».

Vilbiks kinnitas, et tema käskis sulasel üksnes koera hukata ning andis sulasele selleks unetabletid. Koerapidamist ta eitas, öeldes, et uus koer on vägisi tema juurde tallu toodud.

Riigikohus Vilbiksi kassatsioonkaebust menetlusse ei võtnud, kohtuotsus on jõustunud ning Vilbiksit ootab neljakuuline vanglakaristus, millest ta lähiajal peab ühe kuu reaalselt ära istuma.

Loomakaitse Seltsi esindaja Heiki Valner ei usu, et karistus Vilbiksit muudab ning küsib, miks loomapidamise õigust üldse ära võtta, kui seda keegi ei kontrolli.

Sarnaseid piinamisi üle elanud koeri jõuab Tallinna loomade varjupaika iga kuu üks või kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles