Komisjon peab naispolitseinike varasemat pensionile saatmist diskrimineerimiseks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiteenistuse seaduse järgi sai pensionieale viidates vabastada naispolitseinikke varem kui meespolitseinikke.
Politseiteenistuse seaduse järgi sai pensionieale viidates vabastada naispolitseinikke varem kui meespolitseinikke. Foto: Toomas Huik

Riigikogu põhiseaduskomisjon peab diskrimeerivaks praeguses politseiseaduses olevat sätet, mis võimaldab naisi varem pensionile saata kui mehi.

Kehtiva politseiseaduse kohaselt saab inimest pensionile saata siis, kui kätte jõuab tema pensioniiga. See aga on naistel ja meestel erinev, mistõttu naisi on võimalik politseist varem pensionile saata kui mehi.

«Naiste kohustus minna pensionile varem on diskrimieerimine,» lausus komisjoni esimees Väino Linde. Ta lisas, et naisel võib see õigus olla, kuid teda ei tohi selleks sundida.

Linde sõnul arutas komisjon teemat seetõttu, et riigikohus küsis komisjoni arvamust. Ka justiitsministeerium on politseiseaduse vastavat sätet pidanud seadusevastaseks ning saatnud oma arvamuse riigikohtule.

Kõrgem kohus vaeb praegu pensioniea tõttu politseiametist vabastatud Annela Külma kaebust, kes sunniti politseist lahkuma, sest jõudis kätte tema pensioniiga.

Lõuna politseiprefektuuri vaneminspektori ametikohal töötanud naine kaebas oma töölt vabastamise kohtusse, kuid kahes esimeses kohtuastmes ta õigust ei saanud.

1948. aastal sündinud Külmal jõudis pensioniiga kätte 60,5 aasta vanuselt, samal aastal sündinud mehel jõuab see aga kätte kaks ja pool aastat hiljem ehk samal aastal sündinud mees oleks saanud töötada 63-aastaseks saamiseni.

Naise hinnangul oleks ta pidanud saama töötada sama kaua kui mehed ning nõuab nüüd kohtu kaudu, kas tööle ennistamist ja tasu teenistusest sunnitult puudutud aja eest või kui kohus seda võimalikuks ei pea, siis kuue kuu töötasu suurust hüvitist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles