Kohus karistas tsikliostjat petnud soomlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis täna tingimisi vangi soomlase, kes hakkas Eestis oma tuttava hinnalist mootorratast müüma ning kasseeris ostjalt raha, kuid jättis tsikli talle üle andmata ega edastanud saadud raha ka mootorratta omanikule.

Süüdistuse järgi sõlmis 47-aastane Markku Alexanderi mullu märtsi lõpus Harjumaal Tabasalus OÜ Milvering nimel ühe mehega ostu-müügilepingu, mille järgi pidi mehele müüma oma tuttavale kuuluva 1996. aastal toodetud Harley Davidson FXD Wide Glide mootorratta.

Tsikli hinnaks leppisid osapooled kokku 150 000 krooni, millest ostja tasus kahe osamaksena mullu 1. aprilliks 100 000 krooni. 22. aprillil maksis ostja ka viimase osa kokkulepitud summast ehk 50 000 krooni, kuid Markku Alexanderi jättis mootorratta talle üle andmata. Samuti selgus hiljem, et soomlane ei andnud ostjalt saadud raha edasi ka tsikli omanikule.

Petta saatnud tsikliostja pöördus politseisse ning korrakaitsjad alustasid ebaausa soomlase suhtes kriminaaluurimist. Kohtueelse menetluse lõppedes sai Markku Alexanderi süüdistuse omastamises ning teisipäeval tuli tal Tallinnas kohtu ette astuda.

Kohus karistas soomlast kokkuleppemenetluse korras kaheksakuulise tingimisi vangistusega, millest arvas maha ühe kuu ja 14 päeva, mille mees eeluurimise ajal tänavu kevadel vahi all viibis. Katseajaks määras kohus soomlasele kolm aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles