Passi minema visanud arst kaalub kohtusse pöördumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsin /Õhtuleht

Venekeelse patsiendi Eesti passi minema viskamise pärast töö kaotanud Ida-Viru keskhaigla ortopeed Eiki Strauss kaalub kohtusse pöördumist, kirjutab Risto Berendson ajalehes Postimees.

«Ma ei välista selles loos praegu mitte midagi,» kommenteeris juhtunut loo peakangelane Strauss eile Postimehele. «Otsuse, kas minna kohtusse või mitte, võtab lõpuks vastu minu advokaat.»

Straussi kaitsva vandeadvokaadi Anne Tammeri sõnul on suhteliselt tõenäoline, et oma õiguste kaitseks lõpuks siiski kohtusse pöördutakse. «Kuid esialgu on mul liiga vähe infot, et asjast täpsemalt rääkida,» ütles kaitsja.

Juhtunu tõlgendamisel kahtpidi suhtumist kohtava Straussi üks peamisi argumente on enda kaitsmisel, et kast, kuhu ta eesti keelt mitte osanud 14-aastase poisi Eesti passi viskas, oli tavaline nurgas tühjalt seisnud paberikast.

Mitte prügikorv, nagu patsiendi omaksed seni meedias väitnud on ning mida on tõlgendatud Eesti riigi solvamisena.

Skandaaliks paisunud vahejuhtum leidis aset augusti lõpus Kohtla-Järve traumapunktis, kuhu kukkumise järel paistes ja valutava jalaga nooruk abi saama tuli.

Ida-Viru keskhaigla lõpetas juhtunust kuuldes töösuhte Straussiga, kes põhjendas oma käitumist kehtiva keeleseadusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles