Estcoy-E alustab operatsioonidega järgmisel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu Afganistanis teeniva Estcoy-E ärasaatmine Tallinna lennujaamast.
Praegu Afganistanis teeniva Estcoy-E ärasaatmine Tallinna lennujaamast. Foto: Toomas Huik

Afganistani täiendavalt presidendivalimisi turvama saadetud jalaväekompanii Estcoy-E alustab operatsioonidega järgmisel nädalal.

Eesti kontingendi teabeohvitser Afganistanis major Ülo Isberg ütles BNSile, et Estcoy-E alustab operatsioonidega järgmise nädala alguses.Ta lisas, et üksus on praeguseks kätte saanud kogu varustuse.

134-liikmeline kompanii Estcoy-E viib Camp Leathernecki sõjaväebaasis koos Ameerika Ühendriikide merejalaväelastega läbi koostööharjutusi ja ettevalmistusi operatsioonideks.

Kompanii hakkab Ameerika Ühendriikide 2. merejalaväebrigaadi 8. rügemendi 2. pataljoni koosseisus tegutsema Helmandi provintsi lõunaosas Garmshiri piirkonnas. Tegemist on alaga, mis enne käesoleva aasta juunikuud, kui USA merejalaväelased piirkonda liikusid, oli liitlaste poolt pea täiesti kontrollimatu. Ala läbivad Talibanile üliolulised salakaubateed naabruses asuvasse Pakistani Belutšstani provintsi.

Jalaväekompanii Estcoy-E, mis saadeti Afganistani turvama sealseid presidendivalimisi lahkus Eestist 8. juulil. Afganistani presidendi- ja kohalikud valimised toimusid 20. augustil.

Estcoy-E tegutseb Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis Ameerika Ühendriikide 2. merejalaväebrigaadi koosseisus. Kompanii on moodustatud Scouts-pataljoni baasil. Tegemist on sama üksusega, mis 2010. aasta esimesel poolaastal hakkab kuuluma Balti riikide ühise jalaväepataljoni NRF-14 koosseisus.

Eesti osaleb missioonil Afganistanis 2003. aastast ja on kaotanud kuus meest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles