Kallas: minu jätkamine ei ole elu ja surma küsimus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Peeter Langovits

Eesti eurovolinik Siim Kallas kinnitas, et ta on valmis oma ametis jätkama ning sellest ka huvitatud, kuid see ei ole talle elu ja surma küsimus, teatas

ERR Uudised

.

«Komisjon otsustab kollegiaalselt. See tähendab, et tegelikult on kõik komisjoni otsused lõppkokkuvõttes kollegiaalsed otsused ja ükski komisjoni liige mingisuguseks sooloks eriti võimalusi ei oma,» rääkis Kallas ERRi raadiouudistele.

«See erineb oluliselt Eesti valitsusest, kus valitsuse liikmed võivad rääkida, mis neile pähe tuleb, aga siin näiteks komisjoni liikmed on väga tugevasti seotud eetikakoodeksiga, mis muu hulgas välistab niisuguse omapäid soleerimise,» lisas Kallas.

Kallase öeldus võib näha vastuväidet Mart Laari varasemale sõnavõtule, et Eestile on tema Euroopa Komisjoni asepresidendi kohast vähe kasu.

Kallasele ei tulnud üllatusena IRLi huvi leida alternatiivseid volinikukandidaate ning tema sõnul on hea, et sellest nüüd avalikult räägitakse.

Euroopa Parlamendi liige Tunne Kelam (IRL) hindas koostööd Kallasega heaks, ta usub, et IRLi eestseisuse mõte oli, et demokraatlik süsteem pakub võimalust kaaluda mitmeid kandidaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles