Eesti elanikud jäid Venezuelas kokaiiniga vahele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiinipakid.
Kokaiinipakid. Foto: Reuters / Scanpix

Venezuela korrakaitsjad tabasid augusti lõpus kaks Eestist pärit meest, kelle juurest leiti mitu kilogrammi kokaiini.

Kaks eestimaalast, kolm nigeerlast, üks hispaanlane ja üks portugallane peeti kinni Maiquetia lennujaamas, kui nad üritasid reisida Euroopasse narkootikumidega pagasis ja seedeelundites, kirjutab Diario El Carabobeno.

Eestist pärit 39-aastase Aleksandr Stoki pagasist avastati kolm raamatut, millesse oli peidetud 3 kilo ja 389 grammi kokaiini, tema kaaslase, 23-aastase Dimitri Zenkovitsi juurest leiti samuti kokaiini.

Välisministeeriumi ametnikud on toimuvaga Venezuelas tegutseva Eesti aukonsuli vahendusel kursis.

Aastatel 2006-2009 on Eesti kodanikke Venezuelas narkootiliste ainete smugeldamiselt kinni peetud 14 juhul. Hetkel on välisministeeriumile teada 10 Eesti kodanikku, kes on Venezuelas narkokuritegudega seoses kinni peetud või eeluurimise all.

Venezuela võimud on selle aasta jooksul konfiskeerinud 38 tonni ja 243 kg narkootikume, mida üritati riigist välja viia. Kinni on peetud 4425 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles