Üliraskes liiklusõnnetuses hukkus näitleja Dajan Ahmet ja veel kaks inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dajan Ahmet.
Dajan Ahmet. Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht

Jõgevamaal täna pärastlõunal juhtunud üliraskes liiklusõnnetuses sai surma kolm ja vigastada kaheksa inimest. Hukkunute hulgas on tuntud lavastaja ja näitleja Dajan Ahmet.  

Õnnetus juhtus kell 14.08 Tallinna - Tartu maantee 123. kilomeetril Põltsamaa vallas Mõhkküla teeristis. 

Jõgeva politseijaoskonna pressiesindaja Klaire Ründva sõnul põrkasid kokku Tallinna suunas liikunud Ford Mondeo ja Tartu poole sõitnud väikebuss Hyndai Trajet.

Esialgsetel andmetel kaldus sõiduauto Ford vastassuunavööndisse.

Ründva sõnul hukkusid Fordis viibinud mees (s 1939) ja naine (s 1949). Samas autos olnud kaks väikest last (sündinud 1996. ja 2000. aastal) said vigastada.

Väikebussis viibinutest hukkus näitleja ja lavastaja Dajan Ahmet (s 1962). Üliraskelt sai vigastada näitleja Rednar Annus, Maarjamõisa haiglasse viidi ka Anne Veesaar, Marika Korolev ja Ksenia Agarkova.  

Veesaar ja Agarkova lubati hiljem kodusele ravile.  

Tartu Ülikooli Kliinikumi Anestesioloogia- ja intensiivravi kliiniku direktor doktor Ago Kõrgvee ütles Aktuaalsele Kaamerale, et vigastada saanud lastest üks lamab intensiivravi ja teine kirurgia osakonnas.

Kella 20.10 seisuga opereerisid arstid Rednar Annust, kelle vigastused on dr Kõrgvee sõnul väga tõsised. Oma järjekorda ootas Marika Korolev. «Tal on soolte või mao vigastus, patsiendi seisund on stabiilne,» ütles arst Korolevi kohta.          

Tartusse Vanemuise teatrisse etendusele «Pahad poisid» sõitvaid näitlejaid vedanud väikebussis said veel vigastada bussi juhtinud Mart (s 1955) ja Eduard (s 1978).  

Doktor Kõrgvee sõnul on mõlemad mehed traumaosakonnas. Bussijuhil on kandluumurd ja tõsised põrutused. Teisel mehel on pöidlaluu lahtine murd ja kontusioon näo piirkonnas.    

Juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust.

Jõgeva liiklusjärelevalvegrupi juhtivkonstaabel Künter Pedosk ütles Aktuaalsele Kaamerale, et tegemist oli laupkokkupõrkega. «Masinate kiirused on hetkel teadmata, kuid väga suured need olla ei saanud,» ütles ta.

Juhtivkonstaabel ei osanud veel öelda, miks Ford Mondeo vastasuunavööndisse kaldus.

Pedoski kinnitusel tee oli kuiv, libedust polnud. «Rehvid vastasid nõuetele, sellega probleeme polnud.»

22. jaanuaril 1962. aastal Tallinnas sündinud Dajan Ahmet lõpetas 1988. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunsti erialal. Dajan Ahmet oli Salong-Teatri ning lasteteatri Trumm üks asutajaid ja eestvedajaid. Sel suvel liitus Ahmet Rakvere Teatriga.

«Varem tegin oma teatrit, aga see oli rohkem selline peost-suhu värk ja inimesi ka eriti polnud, kellega seda asja oleks saanud edasi viia. Siis osalesin Rakvere teatris mõnes tükis ja jäi jutt, et ma vaikselt imbun nende truppi. Nüüd on mul Rakvere lähedale juba talugi ostetud,» rääkis Ahmet augustis Virumaa Teatajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles