Kolm vene parteid ühinesid Tallinnas valimisliitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Lebedev
Vladimir Lebedev Foto: Peeter Langovits

Kolm mõjukat vene parteid esitasid täna Tallinna valimiskomisjonile registreerimiseks uue valismisliidu «Vene vasakliit - Meie linn».

Uue valimisliidu asutajateks on Juri Žuravljov liidust «Meie Linn» liige, Stanislav Tšerepanov parteist Vene Erakond Eestis ning Sergei Jürgens Eestimaa Ühendatud Vasakparteist, teatas venekeelsele Postimees.ee`le liidu «Meie Linn» liige Vladimir Lebedev.

Uus ühendus toetab aktiivselt Venemaa Kaasmaalaste Ühenduste Liitu, mille esimees Sergei Sergejev osales ka valimisliidu registreerimisel ning läheb Tallinna volikogu valimistele vastu valimisliidu ühe linnaosa esinumbrina.

Uues liidus ei ole Dmitri Klenskit, kes otsustas kohalikele valimistele minna valimisliidus «Klenski nimekiri - Vene keskus».

«Dmitri Kirillovitš ütles ära. Vestlused temaga käisid veel eile,» rääkis Lebedev. « Ta tegi ettepaneku võtta meie inimesi oma nimekirja tingimusel, et ta hiljem vaatab, kes talle sobib ja kes mitte.»

Lebedev lisas, et sisuliselt soovis Klenski teiste parteide liikmete tulemist enda nimekrija enda tingimustel.

Lebedevi hinnangul on juba see suur sündmus, et uude valimisliitu tulid kokku niivõrd erinevad venekeelsed organisatsioonid.

«Paljud kahtlesid, kas selline liitumine on võimalik,» lausus ta. Lebedevi sõnul on uus valimisliit pannud endale kõrge eesmärgi - saada 40 protsenti linnavolikogu kohtadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles