Libabroneerija üritab majutusasutusi tüssata

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuressaare turismiinfokeskus saatis Saare maakonna majutusettevõtetele hoiatava sõnumi libabroneeringust, milles petturid paluvad endale tagasi helistada, lootes nii raha teenida.

Meili teel saadetud ingliskeelses broneeringus kirjutatakse, et kompanii Austriast otsib majutust portaali visitestonia.com kaudu, kirjutab Meie Maa.

Kompanii kuus inimest väljendavad soovi tulla ajavahemikul 21.–30. septembrini majutusettevõttesse.

Kirja lõpus on telefoninumber, millele helistades palutakse informeerida pakutavatest majutustingimustest. Just tagasihelistamise palve annab märku sellest, et tegemist on libabroneeringuga.

«Kui keegi tahab kohti broneerida, siis ei kirjutata iialgi, et võtke meiega ühendust,» ütles Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju.

Ta teadis praktikast rääkida meili teel saadetud libabroneeringutest, milles toodud telefoninumbritel majutusettevõtted tagasi helistanud ja seeläbi palju raha kaotanud.

Eile pärastlõunase seisuga oli Austria kompanii libabroneeringu saanud 7–8 Saaremaa majutusasutust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles