NATO õhurünnakus Afganistanis hukkus kümneid inimesi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid Afganistanis Paktia provintsis Ühendriikide baasi lähistel
USA sõdurid Afganistanis Paktia provintsis Ühendriikide baasi lähistel Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Afganistanis Kunduzi provintsis aset leidnud NATO õhurünnakus lendasid õhku kaks Talibani mässuliste röövitud kütuseautot, andmed hukkunute arvu kohta on väga erinevad.


Kunduzi põhjapiirkonna politseiülema väitel hukkus üle 60 inimese, vahendas AFP. Afganistani valitsuse pressiesindaja sõnul sai surma vähemalt üks inimene.

Uudisteagentuuri AP andmetel võib ohvrite arv ulatuda 40ni, Reutersi allikate väitel aga 90ni.

NATO juhitava ISAFi (rahvusvahelised julgeolekuabijõud Afganistanis) teatel hukkus õhurünnakus palju mässulisi ja praegu kontrollitakse teateid väidetavalt surma saanud tsiviilelanike kohta.

Kunduzi provintsis asuva Ali Abadi rajooni politseiülem Baryalai Basharyar Parwani selgitas AFP-le, et Talibani mässulised kavatsesid toimetada ärandatud kütuseautot Angorbaghi külla.

Masin jäi tema sõnul jõkke kinni ja seetõttu oli auto juurde kogunenud kohalikke tsiviilelanikke. «Talibani pommitati. Hukkunute ja vigastatute arv ulatub üle 60,» lisas ta.

ISAFi teatel ärandati eile kella 22 paiku ära kaks kütusautot. Need leiti üles mitu tundi hiljem Kunduzi jõe kaldalt.

«Pärast kindlaks tegemist, et piirkonnas viibivad üksnes mässulised, andis ISAFi kohalik komandör käsu õhurünnakuks, mis purustas kütuseautod,» rääkis ISAFi pressiesindaja ja lisas, et rünnaku tulemusel hukkus või sai vigastada palju inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles