Pärnu keskerakondlased võtsid Kommeri osas aja maha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asso Kommer.
Asso Kommer. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Keskerakonna Pärnu linnaorganisatsiooni juhatus otsustas linnavolikogu liikmete Asso Kommeri ja Garri Suugi erakonda astumise küsimusega lähiajal mitte tegeleda ning arutada asja järgmisel aastal.

Keskerakonna juhatus ei rahuldanud juulis Pärnu linnavolikogu liikmete Kommeri ja Suugi erakonda astumise avaldust ja saatis need Pärnusse tagasi palvega otsus uuesti üle vaadata.

Keskerakondlasest Pärnu linnapea Mart Viisitamm ütles BNS-ile, et erakonna Pärnu linnaorganisatsioon ei tule Kommeri ja Suugi erakonda astumise küsimuse juurde tagasi varem kui järgmise aasta teisel poolel.

Viisitamm märkis, et Keskerakonna koostöö Kommeri ja Suugiga toimib väga hästi. «Kõik on nad omaks võtnud ja nad oleks nagu erakonna liikmed,» sõnas ta.

Viisitamm pidas võimalikuks, et Pärnu keskerakondlased ootavad ära, kuni on valitud Keskerakonna uus juhatus ning esitavad siis Kommeri ja Suugi kandidatuuri uuesti.

Keskerakonna uus keskjuhatus valitakse järgmise aasta teisel poolel. Keskerakonna aukohtusse ei kavatse Pärnu keskerakondlased selle teemaga minna.

Kuigi ametlikult on Pärnu linnavolikogus üheksa keskerakondlast, võib lisaks arvestada Kommeri ja Suugi häälega, seega on Keskerakonnal Pärnu 33-liikmelises volikogus kolmandik ehk 11 kohta.

Keskerakonna juhatus võttis juulis erakonna liikmeks valimisliidu Pärnu Linnakodanike Ühendus nimekirjas Pärnu volikogusse valitud Jaanus Otsa. Sama valimisliidu nimekirjas volikogusse pääsenud Asso Kommeri ja Garri Suugi avalduse lükkas juhatus tagasi.

Kommeri erakonda võtmise vastu on teravalt sõna võtnud erakonna riigikogu fraktsiooni esimees Ain Seppik ja riigikogu liige Koit Pikaro.

Vastuseisu põhjuseks on asjaolu, et 1993. aasta hilissügisel astus Kommer Pullapää kriisi ajal Tallinnas Pärnu maanteel tulevahetusse politseinikega ja lasi tollal politseis töötanud Pikarole mitu kuuli jalga.

Suugi vastuvõtmisel erakonda on probleemiks see, et kümmekond aastat tagasi astus ta Keskerakonnast välja ning erakonna põhikiri ei luba väljaastunuil uuesti partei liikmeks saada. Erakonna põhikirja saab muuta Keskerakonna kongress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles