Kohus karmistas lapsepilastaja karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eigo Asukül
Eigo Asukül Foto: Politsei

Tallinna ringkonnakohus karmistas täna väikesi lapsi pilastanud endise turvatöötaja Eigo Asukülli süüdistuse kvalifikatsiooni ning mõistis talle maakohtu määratust märgatavalt rangema karistuse.

Ringkonnakohus mõistis GSS Securitys töötanud Asukülli (39) süüdi alaealiste kannatanute vägistamises isiku poolt, kes on ka varem sooritanud sellise kuriteo, ning karistas teda 10-aastase vangistusega.

Põhja ringkonnaprokurör Andra Sild nõudis juba Harju maakohtus Asukülli süüdimõistmist vägistamises, kuid esimese astme kohus leidis tänavu 7. aprillil, et mees on süüdi hoopis sugulise kire vägivaldses rahuldamises.

Maakohus karistas endist turvatöötajat kolme ja poole aasta pikkuse vangistusega ehk prokuröri nõutust ligi kümme aastat lühema karistusega. Prokurör selle otsusega ei nõustunud ja viis süüasja Tallinna ringkonnakohtusse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi kaasas Asuküll mullu kevadel kaks kaheksa-aastast tüdrukut oma sugulise kire rahuldamisele.

Samuti meelitas Asuküll mullu suvel 13-aastase ajalehti müünud tüdruku ühe maja trepikotta, ähvardas teda vägivallaga ning vägistas.

Kuna kohtuprotsess oli kinnine, siis avalikkusele istungitel toimuva kohta kannatanute eraelu kaitse huvides mingit teavet ei anta.

BNSi andmetel tuvastas kohtupsühhiaatriline ekspertiis Asuküllil kerge vaimse  mahajäämuse, kuid tunnistas ta siiski süüdivaks.

Mullu suvest vahi all viibiv Asuküll oli kohtu ees ka 2001. aastal, kui ta mõisteti üheksa-aastase tüdrukuga oma sugukire vägivaldse rahuldamise eest kuueks aastaks vangi.

Süüdistuse järgi läks Asuküll 2000. aasta 23. detsembri päeval tüdruku järel Tallinnas Liivalaia tänava trepikotta ning vedas ta pööningule.

Seal sundis Asuküll last vägivalla ja ähvardamisega oma sugukirge rahuldama. Seejärel röövis Asuküll tüdrukult tema mobiiltelefoni ning jooksis minema.

Politsei pidas mehe kinni viis päeva hiljem Tallinnas. Asuküll vabanes vanglast 2006. aasta 28. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles