Rahulolematud vanglameedikud viskasid lahkumisavaldused lauale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vangla.
Tallinna vangla. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Vangla töötingimuste ja palgaga rahulolematud meedikud esitasid juhtkonnale kollektiivse lahkumisavalduse. Vangla juhtkonna sõnul sisulisi probleeme ei ole.

Vanglate meediasuhtlust juhtiva justiitsministeeriumi kinnitusel esitasid korraga lahkumisavalduse kokku viis töötajat - neli õde ja üks arst. «See on küll märkimisväärne arv, kuid meditsiiniteenusest keegi sellepärast ilma ei jää,» vahendas ministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus.

Tallinna vangla meditsiiniosakonnas on kokku 18 ametikohta, kuid vangla koosseisu kuulub ka Maardus asuv vanglate haigla, millega kokku on meditsiinitöötajate ametikohti 55.

«Tervikuna oleme üks asutus ja olenevalt sellest, millised on reageerimisvajadused, saame tööd ümber korraldada,» kinnitas ka Tallinna Vangla direktor Erkki Osolainen, et meditsiiniteenus vanglas osutamata ei jää.

Vangla meditsiinitöötaja rääkis Postimees.ee'le, et töötajad tundsid end lollitanutena, sest tööle tulles lubati neile pärast katseaja läbimist kõrgemat palka, kuid seda ei antud. Samuti ei maksta vanglas asendustasu ega tasustata eraldi ka öötunde.

Samuti on allika väitel töötingimused alla igasugust arvestust ning vangla meditsiinipersonal on hullemas olukorras kui vangid, kelle eest nad hoolt peavad kandma.
Kõmmus kinnitas, et lahkujad põhjendasid avalduse esitamist töökoormuse ja palgaga.

«Vangla on arvestanud seadusest tulenevad palgaosised meditsiinitöötajate töötasusse ning pidanud ka kõiki nendega sõlmitud kokkuleppeid. Õdedele makstav 15 000-kroonine palk on Eestis makstavaid palku arvestades üsna hea ja arvestab ka vanglatöö eripärasid,» sõnas Kõmmus.

Tema sõnul on ka meedikute töötingimused vanglas normaalsed.

«Meil töötab asutuse 640 kohal väga palju inimesi, kõik saavad hakkama ja teevad oma tööd hästi. Kindlasti on selle hulga inimeste seas kedagi, kes arvab, et üks või teine küsimus teda häirib,» pidas Osolainen rahulolematust nii suure organisatsiooni puhul paratamatuks.

Mõistlikud ettepanekud võetakse arvesse

«Meie eesmärk on alati lahendada need küsimused, mida on mõistlik lahendada, mis on organisatsiooni arengu kontekstis realistlikud. Kindlasti kuulame heameelega ettepanekuid organisatoorseteks meetmete parandamiseks, kui see on otstarbekas, aga eks need ole alati subjektiivsed, sõltudes üksikisiku ja asutuse huvidest,» selgitas Osolainen.

Tema hinnangul ei ole Tallinna vanglas tegelikult sellist probleemi, mida tahetakse lasta välja paista. «Meie töö käib plaanipäraselt edasi. See, et väga suurest kollektiivist keegi lahkub, on kahjuks paratamatus,» sõnas ta.

«Viis inimest on tänase seisuga kirjutanud lahkumisavalduse, ükski neist ei ole töölt ära läinud. Kas neist keegi üldse kunagi töölt ära läheb, seda me ka täna ju ei tea,» lisas Osolainen.

Kõmmuse sõnul lahkuvad töötajad avalduse esitamisest ühe kuu möödudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles