Ivo Parbus puutus vanglas ka mõrtsukatega kokku

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus.
Ivo Parbus. Foto: Arno Mikkor

Ivo Parbus, kes pidi eeluurimise ajal pool aastat vanglas veetma, puutus vanglas kokku ka mõrtsukatega.

Teisi vange mees siiski ei kartnud, vahendas Reporter.ee videolõik.

Ehkki ta ei kipu just kõigist oma vanglakogemustest pajatama, ei paista, et ta oleks pidanud oma elu või tervise pärast muret tundma.

«Näiteks öösel tuleb sinu voodi juurde inimene, keda kahtlustatakse mõrvas, ja ütleb, et selles mõrvas ta süüdi ei ole, aga ta on varem selle asjaga tegelenud ja ta küsib, kas ma ei sooviks talle südant puistata. Kui sa siis ütled, et sa oled väsinud ja tahad magada, siis on ju olukord lahendatud,» meenutas Parbus. «Tegelikult on see selline äärmuslik näide. Vanglas on kõik rahulik, normikohane, nii nagu vangla eeskirjad seda ette näevad.»

Kümme raamatut üllitanud Parbus mõtles vangis ka kahe uue raamatu kirjutamise peale, kuigi kirjutama ta neid seal ei hakanud - selleks puudus sobiv õhkkond.

«Eeluurimisvangla tingimused on ikkagi küllaltki rängad. Seda ma võin öelda lohutuseks nendele, kes ütlevad, et kurjategijate karistused on kerged: see on päris ränk keskkond ja seal tööd teha on väga raske,» rääkis Parbus. «Kui sa jagad 12m² ruumi kuue inimesega, kes on kõik omaette isiksused, siis seal kirjutamisele keskenduda ei ole eriti võimalik.»

Pistise võtmises kahtlustatavana viibis Parbus pool aastat vahi all ning pääses jälle vabadusse 3. juunil Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Kadri Välingu määruse alusel.

Pikka aega Tallinna abilinnapea Taavi Aasa nõunikuna töötanud ning pistise andmises kahtlustatav Ivo Parbus töötab tänasest kesklinnavalitsuse avalike suhete nõunikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles