Tallinnas peeti kinni Rootsi miljonäri mõrvas kahtlustatavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Riigiprokuratuuri taotlusel vahistas Harju maakohus täna kolm isikut, keda kahtlustatakse Rootsi ärimehe mõrvas või sellele kaasaitamises, kahtlustuse kohaselt on mõrv toime pandud omakasu motiivil.

Rootsi ärimehe mõrvas kahtlustatakse 31-aastast Arkadit, mõrvale kaasaitamises kahtlustatavana vahistati 46-aastane Zinaida ja 21–aastane Valentina, kahtlustatuna mõrvale kaasaaitamises peeti Rootsi Kuningriigis eile kinni Ksenia, kehtivaid kriminaalkaristusi isikutel ei ole, vahendas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Eesti Vabariigi ja Rootsi Kuningriigi prokuratuuride vahel  sõlmiti 9. juulil 2009 leping riikidevahelise uurimisrühma (JIT) moodustamiseks. Lisaks riigiprokuratuurile kuulus Eesti poolt uurimisrühma ka keskkriminaalpolitsei. Uurimisrühma eesmärk oli  tuvastada  27. aprillil 2009 Rootsis, Brandbos toimepandud ärimehe mõrvaga seotud isikud.

Menetlus juhtiva prokuröri Lavly Lepa sõnul oli mõrvaga seotud isikute tabamiseks vajalik vahetu koostöö Rootsi ametivõimudega. 

«Kriminaalmenetluse raames toimus aktiivne  info vahetamine ja tõendite kogumine samaaegselt mõlemas riigis,» lisas prokurör.

Keskkriminaalpolitsei komissar Ago Leisi sõnul läks teisipäeva õhtul toimunud politseioperatsioon plaanipäraselt ning keskkriminaalpolitsei pidas kahtlusalused kinni. «Antud juhtumi raames on operatiivne infovahetus Eesti ja Rootsi õiguskaitseasutuste vahel käinud juba pikemat aega ning eilne oli selle edukas kulminatsioon.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles