Kohtutäitur: trahvide aegumistähtaeg peaks olema pikem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trahvikviitung
Trahvikviitung Foto: Elmo Riig / Sakala

Trahvivõlgadega hädas riik otsib võimalusi, kuidas parandada maksmata trahvide sissenõudmist, kohtutäitur aga leiab, et trahvide aegumistähtaeg peaks olema pikem, sest inimesed ei maksa sel lihtsal põhjusel, et 18 kuuga trahv aegub.

Rapla kohtutäitur Õnne Pajur leiab, et 18 kuud on trahvi maksmiseks liiga lühike aeg, sest sageli on võlgnikel trahve rohkem kui üks ja tavalisel inimesel polegi võimalik poolteise aasta jooksul selliseid trahve tasuda.

«Praegu ei ole inimesel probleemiks see poolteist aastat venitada - raha lastakse töökohalt kanda kelle iganes pangakontole, kas või laste omale,» teab Pajur.

Kui riik sooviks rohkem trahviraha kätte saada, peaks aegumistähtaeg olema pikem ja tuleks trahvid avalikumaks muuta, arvab kohtutäitur.

Valitsuse pressiesindaja Liina Lepiku sõnul näitab fakt, et 2008. aasta lõpu seisuga oli riigile mitmesuguseid nõudeid laekumata üle 1,3 miljardi krooni, riigi ebaefektiivsust.

Ministeeriumid said ülesande anda rahandusministrile kava, kuidas raha sissenõudmisprotsessi täiustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles