Reva ja Linter küsivad riigilt hüvitist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud kahe aasta eest riigiprokuratuuri ees toimunud Reva ja Linteri toetusmiitingul.
Pilt on tehtud kahe aasta eest riigiprokuratuuri ees toimunud Reva ja Linteri toetusmiitingul. Foto: Raigo Pajula

Aprillirahutuste korraldamises süüdimõistmisest pääsenud Kremli-meelse rühmituse Öine Vahtkond liidrid Dmitri Linter ja Maksim Reva taotlevad rahandusministeeriumilt vastavalt seadusele enda alusetu vahi all pidamise eest hüvitist kokku üle 340 000 krooni.

Dmitri Linteri sõnul esitas ta avalduse rahandusministeeriumile neljapäeva pärastlõunal, teatab ERR uudised. Mehe sõnul peeti teda alusetult vahi all 204 päeva, mistõttu tuleb riigil talle hüvitiseks maksta 171 360 krooni.

Juba varem on rahandusministeeriumile avalduse alusetult vabaduse võtmisega tekitatud kahju hüvitamiseks esitanud Maksim Reva, kes viibis samuti 204 päeva vahi all ning peaks saama samuti 171 360 krooni.

46 päeva vahi all viibinud Mark Sirõk pole rahandusministeeriumile veel avaldust esitanud, kuid Linteri kinnitusel teeb ta seda siis, kui naaseb Venemaalt Eestisse.

Rahandusministeeriumi pressiesindaja Piret Seemani sõnul arvestatakse õigeksmõistetutele alusetu vahistamise eest makstavast hüvitisest  maha tulumaks 21 protsenti. Nii peaksid Linter ja Reva saama hüvitisena kumbki reaalselt kätte 135 374 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles