Jõhvilased on hädas sotsiaalmajas võimutsevate narkomaanidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstivad narkomaanid kuuluvad HIVi nakatumisel riskigruppi.
Süstivad narkomaanid kuuluvad HIVi nakatumisel riskigruppi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Jõhvi sotsiaalmaja naabruses mikrorajoonis elavad inimesed kurdavad, et ei saa korduvatest pöördumistest hoolimata politseilt abi sotsiaalmajas elavate narkomaanide ja narkodiilerite ohjamiseks.

Elanike sõnul on sotsiaalmajas on terve korrus narkomaanide käsutuses ja paistab, et seal on ka narkodiilereid, kirjutab Põhjarannik.

«Teekond» kliendini on äärmiselt lihtne: akna all hüütakse, ülalt lastakse alla niit, võetakse raha ja seejärel sõidab samamoodi «toode», kirjeldasid ajalehetoimetusele kirja saatnud elanikud, kes peavad end kodutute ja narkomaanide eest hoolitsemise pantvangideks.

Sotsiaalmaja direktori Uno Sepa sõnul pole saladus, et viiendal korrusel elavate narkootikume tarbivate ja metadoon-asendusravi saavate inimeste juurde kogunevad teised narkomaanid ja müüakse narkootilisi aineid.

«Meie omalt poolt kihutame võimalust mööda võõraid minema ega lase neid majja, kuid me ei saa inimesi läbi otsida või neilt midagi ära võtta, sest meie ei ole politsei, meie õigused on piiratud ja me peame kinni pidama inimõigustest,» ütles Sepp.

Ida politseiprefektuuri kriminaalosakonna narkokuritegude talituse komissari Valdo Arula sõnul reageeritakse saabunud infole kindlasti, kuid lähtuvalt nimetatud juhtumi iseloomust, ei saa avalikkust teavitada tarvitusele võetavatest meetmetest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles