Uurimise all olev Maardu ARKi eksjuht tahab tagasi tööle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Autoregistrikeskuse (ARK) praeguseks suletud Maardu osakonna endine juht Riho Kartau, kes kaotas seoses kriminaaluurimise alla sattumisega oma töö, taotleb kohtus enda ametisse ennistamist.

Kartau (32) esitas Harju maakohtusse hagi ARKi (praeguse maanteeameti) vastu, kuna peab enda ametist vallandamist ebaseaduslikuks. Kohus määras eile peetud eelistungil põhistungi 10. novembrile.

Politsei esitas mullu sügisel Kartaule kahtlustuse kuritegelikku ühendusse kuulumises, lisaks temale on kahtluse all veel üheksa inimest. Samal ajal lõpetas ARK temaga ka töösuhte.

Põhja ringkonnaprokuratuur kahtlustab Kartaud lisaks kuritegelikku ühendusse kuulumisele veel korduvas altkäemaksu võtmises, korduvas kuriteoga saadud vara omandamises ja hoidmises ning kuriteoga saadud vara omandamisele vaimse kaasabi osutamises.

Samas kriminaalasjas on kuritegelikku ühendusse kuulumises, altkäemaksu vahendamises või andmises, dokumendi võltsimises, kuritegelikul teel saadud vara omandamises või hoidmises ning võltsdokumendi kasutamises kahtluse all veel üheksa inimest.

Kahtlustuse kohaselt korraldas Kartau altkäemaksu eest Euroopast varastatud sõidukite arvelevõtmist ARKi Maardu büroos. Uurimisandmetel võttis Kartau arvele muuhulgas kaks BMW X5 ja Porsche Cayenne maasturit, mis olid varastatud Saksamaalt.

Kriminaalasja raames on välja selgitatud veel kümneid varastatud sõidukeid, mis kuritegeliku ühenduse liikmed ARKis arvele võtsid ning seejärel maha müüsid. Autod olid varastatud Šveitsist, Saksamaalt, Soomest, Lätist, Austriast, Hispaaniast ja ka Eestist.

Põhja prefektuuri korruptsioonikuritegude talituse politseinikud pidasid koostöös ARKiga Kartau kinni mullu 4. novembril ning kaks päeva hiljem andis Harju maakohus loa tema vahistamiseks. Tänavu märtsi alguses vabanes Kartau vahi alt.

Prokuratuuri kinnitusel on Kartau süüasi veel eeuurimise staadiumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles