Putin: Medvedev ja mina 2012. aasta valimistel omavahel ei konkureeri

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin (paremal)
Vene president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin (paremal) Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa peaminister Vladimir Putin ja praegune president Dmitri Medvedev 2012. aasta presidendivalimistel omavahel konkureerima ei hakka.


Raadiojaama

Ehho Moskvõ

väitel ei välista Putin Venemaa presidendiks kandideerimist.

Valitsusjuht avalikustas oma seisukoha eilsel kohtumisel rahvusvahelise diskusiooniklubi Valdai liikmetega, vahendas RIA Novosti.

«Kas me 2008. aastal konkureerisime? Vot ei hakka seda tegema ka 2012. aastal,» vastas Putin talle esitatud küsimusele vastuküsimusega.

«Me lepime selles kokku, kuna meil on üks vereringe ja meie poliitilised vaated ühtivad,» lisas ta.

Peaminister selgitas, et kui jõuab kätte kandidaatide esitamise tähtaeg, siis nad hakkavad koos mõtlema, keda kandidaadiks nimetada, lähtudes poliitilistest plaanidest, poliitiliste jõudude jaotusest ja Ühtse Venemaa seisukohast.

Kohtumisel viibinud politoloog Ariel Cohen rääkis, et Putini sõnul on tema ja Medvedevi isiklikud ambitsioonid viidud nulli tasemele, vahendas Interfax.

Vladimir Putin oli Venemaa riigipea aastatel 2000-2008, kuid vastavalt seadustele ei saanud kolmandaks järjestikuseks ametiajaks kandideerida. 2012. aasta valimistel võiks ta aga taas kandideerida presidendiks.

Dmitri Medvdev valiti Venemaa juhiks märtsis 2008 aset leidnud valimistel, kogudes 70 protsenti toetushäältest. Ka tema võiks kandideerida uuesti 2012. aastal.

Medvedevi volitused riigipeana lõppevad mais 2012. aastal.

Praegu on Putini reiting endiselt kõrgem kui Medvedevil. Ühiskondliku arvamuse fondi andmetel usaldab valitsusjuhti 68 protsenti ja riigipead 56 protsenti venelastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles