Hiiumaa Eiffeli torn jäi täna veel püsti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiffeli torn Hiiumaal.
Eiffeli torn Hiiumaal. Foto: Priit Pullerits

Hiiumaa Kõrgesaare vallavalitsus saatis Reigi külas kuulsa 31-meetrise torni ehitanud Jaan Alliksoole hoiatuskirja, et torn olgu pühapäevaks kadunud või muidu tuleb mehel maksta 18 000 krooni sunniraha. Ähmi täis, asuski Alliksoo torni lammutama, kuni appi tõttasid tuttavad kunstnikud, kes andsid lootust, et ehk saab ehitist siiski seadustada.


Et Jaan Alliksoo ehitas masti ilma ehitusluba taotlemata, algas poolteise aasta eest vägikaikavedu ning vallavalitsus nõuab masti lammutamist. Viimases viiendas ja kõige kurjemas kirjas ähvardatakse mastiehitajat sunnirahaga, vahendas

ERR uudised

Aktuaalset kaamerat.



«Kui see nii kuri kiri tuli, siis ma algul kaotasin pea ja hakkasin hooga lõhkuma. Siis tuli paar head inimest ja soovitasid mul mitte seda teha, et siiski on võimalik seda seadustada võib-olla,» rääkis torni rajaja.



Alliksoo loodab, et saab talle nõu andnud inseneri abiga siiski ehitise seadustada. Samal ajal käivad juba uue, praegusest mastist kõrgema torni projekteerimistööd ning mehe sõnul taotleb ta sellele juba tuleval nädalal ehitusloa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles