USA-s protestisid kümned tuhanded inimesed Obama vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Washingtonis
Meeleavaldajad Washingtonis Foto: SIPA / SCANPIX

USA pealinna Washingtoni kogunes eile tuhandeid inimesi kogu maalt, et avaldada meelt presidendi «suure valitsuse» ja suure kulutamise vastu.


Nad kandsid loosungeid, mis protestisid Obama kavandatava tervishoiureformi vastu ja süüdistasid valitsust riigi pööramises sotsialismi teele.

«Abort ei ole tervishoid», seisis ühel sildil. Üks Ukraina immigrnat kandis loosungit «Ma sain Nõukogude Liidus küllalt sotsialismi».

Meeleavalduse korraldas liikumine Freedomworks, mis nõuab madalamaid makse, väiksemat valitsuse sekkumist ja suuremat majandusvabadust.

Protestimarss pidi algama kavandatust varem, sest selle alguskohta Valge Maja lähedasele Vabaduse platsile ei mahtunud enam inimesi.

Politsei ei osanud hinnata, mitu inimest meeleavaldusel osales. Varem teatasid korraldajad, et loodavad koguda 20 000-30 000 inimest. Üritust toetasid mitmed silmapaistvad konservatiivid, kaasa arvatud endine esindajatekoja enamuse juht Dick Armey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles