Harju maakohtus algab Kristjan Rahnu kohtuprotsess

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahnu teel ülekuulamisele mullu kevadel.
Kristjan Rahnu teel ülekuulamisele mullu kevadel. Foto: Raigo Pajula.

Järgmisel nädalal algab Harju maakohtus prostitutsiooni vahendamises süüdistatava kümnevõistleja Kristjan Rahnu, endise tippkergejõustiklase Taavi Rimi ning neid abistanud Heli Kõrge kohtuprotsess.

Esimene istung toimub üldmenetluse korras 17. septembril ning kuna jaanuaris toimunud eelistungil süüasja osapooled kohtule taotlust protsessi kinniseks kuulutamiseks ei esitanud, on see avalik.

Rahnut ja tema kaaskohtualuseid süüdistav Põhja ringkonnaprokurör Elle-Mai Velling kinnitas reedel BNSile, et prokuratuuril pole jätkuvalt paanis taotleda protsessi kinniseks kuulutamist.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Rahnut (29), Rimi (35) ja Kõrget (30) prostitutsiooni vahendamisele kaasaaitamises 2007. aasta 14. septembrist mullu 18. veebruarini.

Süüdistuse järgi üürisid Rahnu, Rim ja Kõrge Tallinnas viit korterit eesmärgiga võimaldada seal tasulise seksiteenuse osutamist.

Ühtlasi värbasid Rim ja Rahnu üüritud korteritesse tööle prostituute, panid internetti üles kuulutusi tasulise seksiteenuse osutamise kohta ning andsid kontaktnumbriteks lõbunaiste telefoninumbrid.

Rimi süüdistatakse ka selles, et ta nõudis ühelt kannatanult 50.000 krooni väidetavat võlga ning selle kättesaamiseks ähvardas võlgnikku ja rikkus tema vara.

Rahnu, Rim ja Kõrge said süüdistuse prostitutsioonile kaasaaitamises, mille eest võib kohus neile süüdimõistmisel määrata kolme- kuni 12-aastase vangistuse.

Rimi süüdistatakse lisaks ka omavolis, mille eest näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Koos Rahnu, Rimi ja Kõrgega sai kriminaalasja eeluurimisel kahtlustuse veel kolm inimest, kuid nende osalusega kuriteoepisoodid on süüasjast eraldatud.

Politsei alustas Rahnu ja tema kaaslaste väidetava ebaseadusliku tegevuse uurimiseks kriminaalmenetluse mullu talvel.

Mullu 19. veebruari õhtul pidasid politseinikud Rahnu kuriteos kahtlustatavana kinni, kuid prokurör ei taotlenud tema vahistamist ja juba järgmisel päeval pääses mees taas vabadusse. Ööpäeva veetis arestikambris ka Taavi Rim.

Rahnu tunnistas veebruari lõpus, et on teinud vigu ja sattunud rumalusest probleemide keskmesse, kuid pole siiski kupeldaja. «Olen kümnevõistleja, kes on naiivsusest ja rumalusest sattunud supi sisse, mida ei soovi kellelegi,» kinnitas Rahnu möödunud talvel meediale saadetud avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles