Helsingisse narkootikume vedada üritanud noormehed saadeti kohtu ette

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootikumid, mida mehed üritasid Soome toimetada.
Narkootikumid, mida mehed üritasid Soome toimetada. Foto: Maksu- ja tolliamet

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab 22-aastast Dmitrit ja 21-aastast Pavelit narkootikumidega ja salakaubaveoga seonduvates kuritegudes.

Maksu- ja tolliameti töötajad pidasid selle aasta 9. märtsil Tallinna sadamas kinni Paveli, kes üritas Soome toimetada 2252,2 grammi amfetamiini sisaldavat pulbrit ja 4867 tabletti klorofenüülpiperasiini, mida müüakse samuti ecstasy pähe.

Varasem uurimine tegi kindlaks, et Dmitri ja Pavel omandasid narkootikumid 2009. aasta märtsi alguses Narvas, kus nad jaotasid narkoaine nelja pakki ja peitsid selle sõiduauto varuratta rehvi sisse. Seejärel ostis Dmitri Pavelile laevapileti, et viimane viiks narkootikumid Tallinnast laevaga Helsingisse.

9. märtsil sõitis Pavel Tallinnasse ja plaanis õhtuse laevaga narkootikumid Soome viia. Tollikontrolli käigus narkootiline aine avastati ja konfiskeeriti, Pavel peeti kinni ning võeti samal päeval kohtu loal vahi alla.

Tema kaasosaline Dmitri peeti kinni 10. juulil ja vahistati samuti kohtueelse uurimise ajaks.

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Antti Aitseni sõnul oli eelmisel aastal 2252,2 grammi amfetamiini väärtus Eestis mustal turul keskmiselt veidi üle 500 000 krooni ja Soomes veidi üle 700 000 krooni.

4867 klorofenüülpiperasiini tableti väärtus Eestis keskmiselt 390 000 krooni ja Soomes keskmiselt 1,2 miljonit krooni.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste sõnul osutus narkootiliste ainete salakaubaveoga tegelevate isikute ebaseadusliku tegevuse tõkestamise ja nende tabamise võtmeks pikaajaline ja edukas jälitustöö.

Kohtueelse uurimise lõppedes said Dmitri ja Pavel süüdistuse narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemises, s.o omandamises, valdamises, isikute grupi poolt, suure varalise kasu saamise eesmärgil. Sellise kuriteo eest näeb karistusseadustik ette kuue- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Dmitri sai süüdistuse eriloata narkootilise aine üle Eesti Vabariigi riigipiiri toimetamisele kihutamises ja kaasaaitamises.

Pavel sai süüdistuse eriloata narkootilise aine üle Eesti Vabariigi riigipiiri toimetamise katses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles